Vi har et stort utvalg av dekk og felger. Kom innom, så viser vi deg forskjellige kombinasjoner som passer til din smak og din bil.

Ønsker du å se hva vi tilby av dekk og felger? Trykk her.

Vil du se felgene på din bil? Trykk her.

 


Om sommerdekk

Riktig mønsterdybde på dekkene er svært viktig for godt veigrep. Mønsterdybden på nye sommerdekk er ca 8 mm og minstekravet til mønsterdybden er 1,6 mm. Vi anbefaler å bytte sommerdekkene ved 3 mm mønsterdybde da en lavere mønsterdybde vil redusere våtgrepet betydelig.

Om vinterdekk

Gode vinterdekk skal sørge for godt veigrep både om det er blank is eller underkjølt regn.

 

Vinterdekk
Kjører du på veier med mye is viser tester at piggdekk er det beste alternativet, spesielt når det gjelder bremsegrep. På tørre vinterveier gir de piggfrie dekkene bedre veigrep og mindre støy. Nye vinterdekk har ca 8-10 mm mønsterdybde. Kravet for mønsterdybden på vinterdekk, pigg eller piggfrie, er minimum 3 mm.

EU-merking

EU-merking

 

Fra 2012 ble det pålagt å EU-merke alle bildekk i Europa. Etiketten gir informasjon om hva som kjennetegner et dekk rundt miljø og sikkerhet basert på tre standard kriterier. Målet er å øke trafikksikkerheten og å redusere drivstofforbruket. Dekkmerkingen ligner energimerkingen på kjøkkenutstyr, noe som gjør det enkelt å sammenligne dekk med tanke på våtgrep, drivstoffeffektivitet og støy. Merket skal sitte på dekkene.